Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole i soku pomidorowym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
sok pomidorowy - 1 litr
cukier do smaku
makaron - 1 opakowanie
natka pietruszki lub lubczyk trochę
Dodatkowe informacje:
To najszybsza zupa jaką gotowałam, a za razem ulubiona całej rodziny.Sposób przygotowania:
Do rosołu z niedzieli dodać sok pomidorowy, ok. 1/2 łyżeczki cukru do smaku, zagotować. Przyprawić sola i pieprzem. Podawać z makaronem.
Ja zazwyczaj nie zabielam tej zupy śmietaną ale jeżeli ktoś lubi to nic nie stoi na przeszkodzie.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.