Zupa krem z topinamburem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: drożdże, grzyby
Składniki:
topinambur - 400 g
fasolka z marchewką - 1 słoik
ziemniaki kilka
pietruszka - 1 szt.
słonecznik - 2 garści
kiełki lub natka pietruszki trochę
ziele angielskie - 2 szt.
kurkuma do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki - 4 szt.
gałka muszkatołowa szczypta
Dodatkowe informacje:
Informacje o topinamburze znajdziesz klikając w link:gotujwstylueko.pl/aktualnosci/nowe-produkty/topinambur-cytrus-polnocy-naturalny-probiotyk-
Sposób przygotowania:
W tym czasie obieramy topinambur i obrane kawałki wkładamy do wody z sokiem z cytryny. Następnie wrzucamy do garnka marchewkę z groszkiem oraz topinambur. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy przyprawami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.