Biała pasta z selera i pieczarek
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Składniki:
jabłka 2 sztuki (ok.400 g)
nóżki pieczarek (ok. 200 g)
olej rzepakowy do smażenia
biały pieprz, sól, majeranek, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 30min.
Na patelni usmażyć posiekaną cebulę, jabłka, dodać pokrojone nóżki pieczarek, doprawić majerankiem i smażyć na lekko rumiano.
Selera, jabłka, cebulę i pieczarki przełożyć do blendera. Dodać olej ze smażenia pieczarek, biały pieprz i zmiksować, ewentualnie dosolić.
Pastę przełożyć do słoiczka.
Każdą kanapkę udekorować natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.