![Kremowa zupa ze świeżego ogórka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-08/14366-photo-main.jpg)
Kremowa zupa ze świeżego ogórka
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: drożdże
Składniki:
cebula - 1 szt.
ziemniaki średniej wielkości - 3 szt.
bulion warzywny - 1 i 1/2 szklanki
czosnek - 1 ząbek
sól, pieprz, papryka ostra do smaku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym maśle lub oleju zeszklić cebulę z tymiankiem, dodać ogórki z czosnkiem, smażyć około 5 minut cały czas mieszając.
Zalać szklanką bulionu, dodać paprykę, przykryć i gotować na wolnym ogniu kilkanaście minut.
Odłożyć kilka cząstek ogórków do reszty dodać ugotowane ziemniaki i zblendować.
Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta dolać bulion.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.