Ogórki w miodzie
FAMILYRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: miody
Składniki:
ocet winny - 250 ml
cukier - 6 łyżek
sól - 1/4 łyżeczki
miód - 60 g
Sposób przygotowania:
W garnku zagotować ocet , wodę, nasiona gorczycy, sól i cukier.
Następnie dodać miód i gotować jeszcze około 3 minuty, pod koniec wrzucić koper.
Plasterki ogórka włożyć do suchych wyparzonych słoiczków, dodać kwiatostan kopru a zalać gorącą zalewą octową.
Słoiki przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 20 minut.
Słoiczki w wodzie dobrze jest oddzielić od siebie serwetkami , mogą być nawet papierowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.