Kwiatowe ciasteczka
FAMILYRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka orkiszowa - 40 g
cukier kokosowy (zmielony na puder) - 50 g
masło - 85 g
herbata matcha - 1/4 łyżeczki
sól szczypta
małe listki mięty około - 40 szt.
białko z jednego jajka
sól szczypta
cukier szczypta
Dodatkowe informacje:
Wychodzi około 20-23 sztuk ciasteczek.Sposób przygotowania:
Okrągłą foremką 6-7 cm wyciąć kółka, lekko posmarować białkiem ubitym z cukrem.
Na każde kółko nałożyć po dwa małe listki mięty i jeden kwiatek, delikatnie wygładzić.
Ciastka przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia, kwiaty i listki posmarować zmąconym białkiem ze szczyptą cukru.
Te na zdjęciu to druga partia i lekko je przepiekłam :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.