Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: jajka
Składniki:
obrany seler 130 g
obrana marchewka 40 g
Tandoori Masala ok.1,5 łyżeczki
Sól morska, pieprz cytrynowy do smaku
1 spore jajko + 1 łyżka majonezu
płatki kukurydziane do panierowania
Sposób przygotowania:
Dobrze odparować, utłuc i wystudzić.
Do ziemniaków dodać roztrzepane jajko, majonez, przyprawy i wszystko dobrze wymieszać.
Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. Każdy panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krótko smażymy z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.