![Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-03/12646-photo-main.jpg)
Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: jajka
Składniki:
obrany seler 130 g
obrana marchewka 40 g
Tandoori Masala ok.1,5 łyżeczki
Sól morska, pieprz cytrynowy do smaku
1 spore jajko + 1 łyżka majonezu
płatki kukurydziane do panierowania
Sposób przygotowania:
Dobrze odparować, utłuc i wystudzić.
Do ziemniaków dodać roztrzepane jajko, majonez, przyprawy i wszystko dobrze wymieszać.
Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. Każdy panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krótko smażymy z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.