![Farbowane jajka hibiskusem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16234-photo-main.jpg)
Farbowane jajka hibiskusem
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
suszony hibiskus - 50 g
odrobina oleju -
Sposób przygotowania:
Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą.
Jeśli chcemy uzyskać tylko niebieską skorupkę, to do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwódką to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem
Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.