Farbowane jajka hibiskusem
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
suszony hibiskus - 50 g
odrobina oleju -
Sposób przygotowania:
Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą.
Jeśli chcemy uzyskać tylko niebieską skorupkę, to do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwódką to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem
Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.