Składniki:
herbatniki czekoladowe - 160 g
orzechy - 20 g
masło orzechowe - 1 łyżka
mleko - 4 łyżki
Sernik:
serek waniliowy / twaróg zmielony - 1 kg
jaja - 3 szt.
masło orzechowe - 2,5 łyżki
budyń waniliowy - 2 łyżki
Polewa czekolada:
czekolada gorzka 50%
śmietana 30% - 60 g
Sposób przygotowania:
Herbatniki z orzechami rozdrobnić prawie na pył. Dodać masło orzechowe i mleko. Wilgotnym piaskiem wyłożyć spód tortownicy.
Sernik:
Serek wymieszać z napojem czekoladowym i budyniem. Masło orzechowe wymieszać z kilkoma łyżkami serka i dodać do reszty masy serowej.
Jajka ubić na puch, delikatnie wymieszać z serkiem. Masę serową wylać na spód ciasteczkowy. Piec w 170 C ok. 60 minut.
Polewa:
Lekko zagotować śmietankę, dodać rozdrobnioną czekoladę. Po chwili wszystko mieszać do przestudzenia. Ostudzony sernik polać polewą czekoladową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.