Dorsz w zielonej kołderce
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
świeża bazylia - 1 garść
natka pietruszki gałązki - 4 szt.
świeży tymianek gałązek - 4-5 szt.
listki naci selera - 4 szt.
czosnek - 3 ząbki
sól, pieprz - do smaku
bułka tarta - 2 łyżki
płatki kukurydziane - 1 łyżka
siemię lniane - 1 łyżka
migdały - 4 szt.
Sposób przygotowania:
Gotową zieloną masę przekładamy na kawałki ryby, dociskamy, możemy lekko spryskać oliwą, posypujemy siemieniem lnianym. Ryby pieczemy w 180 C w zależności od wielkości kawałków 15-20 minut. Ja piekłam 20 minut, miała grube kawałki ryby.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.