![Dżem różano-truskawkowy (szybki)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-07/17266-photo-main.jpg)
Dżem różano-truskawkowy (szybki)
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
płatki róż (bez białej części) - 250 g
cukier - 20 g
sok z cytryny - 1,5-2 łyżki
Sposób przygotowania:
Trzymać na małym ogniu jeszcze przez ok. 3 minuty. Zestawić z ognia i mieszać do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki i natychmiast zakręcić. Słoiki postawić do góry dnem. Po przestudzeniu wynieść w ciemne i chłodne miejsce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.