Zupa krem z rukoli z fioletową marchewką
FAMILYRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
rukola świeża - 130-140 g
średnia cebula - 1 szt.
większe ząbki czosnku - 2 szt.
pietruszka - 1 szt.
fioletowa marchewka - 1 szt.
bulion warzywny - 1 litr
Sposób przygotowania:
Rukolę opłukać, osuszyć i lekko porwać.
Na patelni zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać rukolę.
Wszystko mieszając szybko podsmażyć.
Całość po lekkim przestudzeniu zmiksować na krem.
Podawać z prażonymi na suchej patelni orzechami i strugami marchewki startej na kuchennej temperówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.