Trufle z płatkami drożdżowymi
FAMILYRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, drożdże, kakao, owies
Składniki:
kakao 4 łyżki
cukier kokosowy 1 szklanka
rodzynki 100 g
gorzka czekolada 300 g
płatki drożdżowe nieaktywne kilka łyżek
wrzątek do zalania
Sposób przygotowania:
Wody wlewamy minimalną ilość, jak dolna warstwa zmięknie, mieszamy.
Miskę przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, tak żeby płatki wchłonęły wodę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do płatków, mieszamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Z masy formujemy kulki i obtaczamy w płatkach drożdżowych.
Schładzamy w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.