![Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-11/9120-photo-main.jpg)
Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
winogrona czerwone - 1 gałązka
syrop klonowy łyżek kilka
Marynata: oliwa z oliwek - 1 łyżka
ketchup pikantny - 1 łyżka
sól ziołowa płaskiej - 1/2 łyżeczki
cząber - 1/2 łyżeczki
pieprz cytrynowy - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na marynatę mieszamy oliwę z ketchupem , czosnkiem, solą ziołową, pieprzem i cząbrem. Marynatą , z trzech stron smarujemy plastry sera i odstawiamy do lodówki na ok. 2 - 3 godziny.
Płuczemy winogrona , i przekrawamy na pół.
Zamarynowane plastry sera grillujemy tylko kilka minut z każdej strony.
Na tacce układamy też połówki winogron , zanurzone w marynacie.
Podajemy wszystko razem i polewamy syropem klonowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.