![Babeczki kokosowe z rukolą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-08/10096-photo-main.jpg)
Babeczki kokosowe z rukolą
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 50 g
wiórki kokosowe - 80 g
cukier kokosowy - 110 g
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 g
mleko - 125 ml
olej kokosowy - 75 ml
1 łyżeczka octu - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Świeże liście rukoli umyć, osuszyć, zmiksować z mlekiem, potem dodać ocet, olej i wymieszać na gładką masę. Dosypać suche składniki i wymieszać łyżką.
Zieloną masę rozłożyć w silikonowych foremkach do 2/3 wysokości . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175ºC. Piec około 25-30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest suchy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.