Kładzionki z serka waniliowego
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna 150 g
1 duże jajko
Dekoracja i polewa: płatki fiołków, fiołkowy cukier puder, 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Zagotowujemy wodę, solimy ją i kładziemy kluski.
Najpierw zanurzamy łyżkę w wodzie, potem nabieramy ciasto wielości 1/3 łyżki i wkładamy do wody.
Delikatnie mieszamy kluski i czekamy około 2 minuty od zagotowania.
Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy polane masłem i posypane fioletowym cukrem pudrem i płatkami fiołków.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.