![Kutia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-12/9224-photo-main.jpg)
Kutia
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, orzechy wszystkie, pszenica, orkisz
Składniki:
mak - 250 g
bakalie (orzechy włoskie, migdały, rodzynki, daktyle, morele) - 300 g
woda (mleko) - 250 ml
rum lub woda + zapach rumowy - 25 ml
Sposób przygotowania:
Bakalie - orzechy , migdały, figi, daktyle siekamy. Rodzynki moczymy w rumie. Łączymy mak z wszystkimi bakaliami oraz odsączonym zbożem, mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Kutia im starsza, tym lepsza.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.