Trufle orzechowe
FAMILYRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 125 g
orzechy włoskie prażone - 50 g
kakao - 2 łyżki
olejek migdałowy kilka kropel
wiórki kokosowe - trochę
Sposób przygotowania:
Utrzeć masło z cukrem pudrem.
Orzechy prażymy na suchej patelni.
Ja orzechy podpiekam przy okazji pieczenia tart, wtedy używam ich do obciążenia ciasta w czasie podpiekania.
Do masy dodać herbatniki, kakao, olejek .Gdy masa będzie dobrze połączona wsypujemy lekko posiekane uprażone orzechy włoskie.
Wszystko razem mieszamy.
Następnie wstawiamy na godzinę do lodówki .
Trufle właściwie od razu są gotowe do spożycia , ale po stwardnieniu nabierają lepszego smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.