![A'la schabowy z selera](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-03/12645-photo-main.jpg)
A'la schabowy z selera
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
jajko - 1 szt.
majonez - 1 łyżka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
sól morska, pieprz cytrynowy - do smaku
mąka pszenna - 1-2 łyżka
płatki kukurydziane do panierowania - trochę
Sposób przygotowania:
Seler powinien być dość miękki, ale nie rozpadający się. Potem seler wyjmujemy i lekko studzimy. Jajko rozkłócamy widelcem, dodajemy majonez, sól, pieprz i roztrzepujemy. W płaskiej misce mieszamy mąkę z przyprawą i odrobiną czosnku. Wystudzone plastry selera obtaczamy w mące, potem w jajku i na koniec obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Krótko smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.