
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami

Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kajzerka - 1 szt.
mleko lub rosół (do namoczenia bułki) - trochę
jaja - 1 szt.
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - 10 g
sól, pieprz - do smaku
Panierka: bułka tarta, płatki kukurydziane
Sposób przygotowania:
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę, posiekaną cebulę, jajko, przyprawę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy małe owalne kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Smażymy kotlety na umiarkowanym ogniu, aby były pieczone od wewnątrz. Czas pieczenia wynosi ok. 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.