
Buraczki i porzeczki w zalewie octowej

Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
szalotka - 1 szt.
czerwona porzeczka - 200 g
wędzony łosoś - 300 g
Zalewa:
sok jabłkowy - 100 ml
miód - 30 ml
szczypta białego pieprzu -
piórka kopru włoskiego -
Sposób przygotowania:
Ocet mieszamy z miodem i sokiem jabłkowym. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę, szczyptę pieprzu. Obrane buraki kroimy w cieniutkie plasterki i przekładamy do zalewy. Dodajemy porzeczki i odstawiamy na minimum 30 minut.
Potem wszystko przekładamy na sitko i układamy na talerzykach. Wykładamy porcje łososia, posypujemy koprem włoskim.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.