![Pikantna zupa krem z sałaty](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8852-photo-main.jpg)
Pikantna zupa krem z sałaty
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Składniki:
sałata - 130 g
rosół domowy - 500 ml
woda - 210 ml
zielona papryczka pikantna - 1/4 szt.
pieprz do smaku
czosnek granulowany do smaku
natka pietruszki - 1/3-1/2 pęczka
cebula - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Płuczemy liście sałaty i razem z papryczką i czosnkiem dodajemy do zupy. Całość doprawiamy pieprzem, czosnkiem, ew. solą i gotujemy ok. 10 minut.
Po ugotowaniu, dodajemy natkę pietruszki, wszystko dokładnie blendujemy i podajemy z kulkami ptysiowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.