![Kotlety ze śledzia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-02/11064-photo-main.jpg)
Kotlety ze śledzia
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jajo - 1 szt.
bułka tarka pełnoziarnista czubate - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
olej do smażenia - trochę
natka pietruszki - trochę
mleko da namaczania łyżka
Sposób przygotowania:
Rybę odcisnąć i rozdrobnić w robocie, dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki oraz cebulę w drobną kostkę. Wszystko razem krótko zmiksować. Łyżką nabierać porcje masy i panierować w bułce tartej.
Smażyć kilka minut z obu stron do przyrumienienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.