Ciasto piaskowe orzechowo - makowe
FAMILYRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
skrobia ziemniaczana - 150 g
starte orzechy włoskie - 70 g
mak - 30 g
cukier - 220 g
margaryna - 250 g
jaja - 4 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżki
aromat migdałowy trochę
starte orzechy do posypania - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Miękką margarynę utrzeć, dodając stopniowo cukier, jajka, mąkę.
Wlać mleko, wsypać mąk z orzechami. Jeszcze raz dokładnie utrzeć ciasto i przełożyć do blachy, robiąc na środku wgłębienie. Ciasto można posypać startymi orzechami.
Piec w 170 C ok. 60 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.