
Sałatka tajska z papryką i piersią z kaczki

Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, tajska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, orzechy wszystkie, sezam, orzeszki ziemne
Składniki:
pomidorki koktajlowe - 150 g
czerwona papryka - 100 g
ogórek - 100 g
czerwona cebula - 1 szt.
papryczka chili - 1 szt.
prażone orzechy arachidowe - 30 g
kolendra lub natka pietruszki - trochę
sok z limonki - 40 ml
cukier brązowy - - 20 g
olej sezamowy - 20 ml
oliwa z oliwek - 20 ml
ew. sos rybny - 1 łyżeczka
rukola - 40-50 g
Sposób przygotowania:
Ogórki pokroić w paski lub półplasterki. Orzechy i kolendrę grubo posiekać.
Pomidorki przekroić na połówki lub ćwiartki. Warzywa delikatnie wymieszać z rukolą. Wyłożyć na półmisek, ułożyć plastry piersi kaczki, posypać orzechami i polać sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.