Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyWegański mazurek orzechowo-daktylowy
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Wegański mazurek orzechowo-daktylowy

Wegański mazurek orzechowo-daktylowy

FAMILY

Rodzaj posiłku: desery

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wielkanoc

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, kakao, orzeszki ziemne

20 osób lubi to
13 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min 6 porcji

Składniki:

Spód : daktyle suszone 70 g ( moczonych )
orzechy ziemne lub włoskie - 130 g
Mus :
gorzka czekolada - 150 g
aquafaba ( woda z ciecierzycy konserwowej ) - 150 ml
cukier puder - 1 i 1/2 - 2 łyżki
sól szczypta
Dekoracja :
paluszki orzechowe trochę
orzechy ziemne trochę

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Spód.
Daktyle moczyć w ciepłej wodzie, po 15-20 minutach odcedzić.
Orzechy zmielić do konsystencji gruboziarnistej, dodać daktyle i zmiksować na zwartą pastę.
Formę 19 cm wyłożyć papierem do pieczenia, równo rozłożyć masę orzechowo-daktylową. Cały spód i nieco boki.
Wstawić do lodówki.
Mus.
Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudź.
Schłodzoną wodę z ciecierzycy z odrobiną soli ubić mikserem na sztywną pianę.
Wciąż ubijając dodać cukier.
Potem delikatnie wymieszać masę z przestudzoną czekoladą i kawą.
Od razu przełożyć masę na schłodzony spód, rozprowadzając po całej powierzchni.
KROK 2:  Tartę udekorować paluszkami i orzechami.
Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, lub przynajmniej kilka godzin.
Paluszki mogą służyć tylko jako dekoracja, nie musimy ich jeść.
20 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZEKOLADA GORZKA 71 % BIO 100 g - VIVANI

    Więcej o produkcie na stronie

    CZEKOLADA GORZKA 71 % BIO 100 g - VIVANI

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DAKTYLE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    DAKTYLE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZECHY WŁOSKIE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZECHY WŁOSKIE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) - LA BIO IDEA

    Więcej o produkcie na stronie

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) - LA BIO IDEA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZESZKI ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI BIO 150 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZESZKI ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI BIO 150 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika FAMILY

  • Ciasto piaskowe orzechowo - makowe

     FAMILY
  • Botwinka na mleku kokosowym

     FAMILY
  • Ostre ciasteczka zięcia

     FAMILY
  • Kulka mocy Truskaweczka

     FAMILY
  • A'la mule śliwkowe

     FAMILY
  • Mleko kokosowo-karmelowe

     FAMILY
  • Napój z soku pomidorowego z wasabi

     FAMILY
  • Placki ogórkowe z kurkumą i chili

     FAMILY
  • Surówka z czerwonej kapusty

     FAMILY
  • Kremowa zupa ze świeżego ogórka

     FAMILY
  • Kopytka pietruszkowe z czosnkiem

     FAMILY
  • Kładzionki z serka waniliowego

     FAMILY
  • Zupa krem z rukoli z fioletową marchewką

     FAMILY
  • Krem z daktyli

     FAMILY
  • Jarski przysmak

     FAMILY
  • Fiołkowy cukier

     FAMILY
  • Cynamonowo-paprykowa pierś z sosem miętowo-pietruszkowym

     FAMILY
  • Trufla marcepanowa

     FAMILY
  • Sernik z ricotty

     FAMILY
  • Surówka sezonowa

     FAMILY
  • Czerwona surówka

     FAMILY
  • Ziemniaczano-porowa zupa-krem

     FAMILY
  • Waniliowe kluski z kaszy manny

     FAMILY
  • A'la tatar z buraków

     FAMILY
  • Mrożony Fondant z awokado

     FAMILY
  • Ciasteczka

     FAMILY
  • Drobiowe roladki z bazylią i suszonymi pomidorami ( na parze)

     FAMILY
  • Pierś z kurczaka z sokiem z pomarańczy w mleczku kokosowym

     FAMILY
  • Kulki daktylowo-bakaliowe

     FAMILY
  • Placki kokosowo-makowe

     FAMILY
  • Wielkanocne pisanki ( ciastka ) 

     FAMILY
  • Sernik limonko-kokosowy

     FAMILY
  • Koktajl ogórkowy z imbirem i lemoniadą

     FAMILY
  • Makaron z cukinii z domowym pesto

     FAMILY
  • Muffiny i ciasto słonecznikowe z oliwkami

     FAMILY
  • Ciasto imbirowe

     FAMILY
  • Sałatka z serem halloumi

     FAMILY
  • Zupa ze świeżych ogórków

     FAMILY
  • Koktajl ogórkowo-miętowy

     FAMILY
  • Deser kokosowo-karmelowy polany syropem klonowym

     FAMILY
  • Daktylowe kulki

     FAMILY
  • Koktajl selerowy z kiwi

     FAMILY
  • Krem z buraka z kaszą manną

     FAMILY
  • Sałatka z cukinii w stylu greckim

     FAMILY
  • Kurczak po meksykańsku

     FAMILY
  • Wieniec z cynamonem

     FAMILY
  • Pieczona ciecierzyca po indyjsku

     FAMILY
  • Wytrawne ciasto-chleb z czerwoną kapustą

     FAMILY
  • Świąteczna sałatka jarzynowa

     FAMILY
  • Szarlotka

     FAMILY
  • Bulion drobiowy z dyniowymi kluseczkami

     FAMILY
  • A'la schabowy z selera

     FAMILY
  • Kotlety mielone z suszonymi pomidorami

     FAMILY
  • GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKAz chipsami z buraka i marchewki

     FAMILY
  • Dorsz w zielonej kołderce

     FAMILY
  • Ciasteczka orzechowe z kremem czekoladowym

     FAMILY
  • Czerwone buraczki duszone w cydrze z orzechami

     FAMILY
  • Miodowo-owsiane muffinki

     FAMILY
  • Ciasto z cukinii i pestek słonecznika

     FAMILY
  • Ekspresowe lody bananowe

     FAMILY
  • Placki z jabłkami

     FAMILY
  • Sałatka buraczano-śledziowa na jaglance

     FAMILY
  • Ptaki Świętego Antoniego

     FAMILY
  • Koktajl pietruszkowo-jabłkowy

     FAMILY
  • Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

     FAMILY
  • Kalafiorowe curry

     FAMILY
  • Kulebiak mięsno-warzywny z jagodami goji

     FAMILY
  • Filet z makreli na słodkich duszonych buraczkach

     FAMILY
  • Botwinka z batatem na mleku kokosowym

     FAMILY
  • Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

     FAMILY
  • Moje bazyliowe pesto

     FAMILY
  • Pasztet z ciecierzycy i batata

     FAMILY
  • Torcik

     FAMILY
  • Zielone pierogi z fasolką adzuki

     FAMILY
  • Bulion warzywny

     FAMILY
  • Farbowane jajka hibiskusem

     FAMILY
  • Sałatka z serkiem typu włoskiego

     FAMILY
  • Szybka Tarta sernikowa z sosem porzeczkowym

     FAMILY
  • Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

     FAMILY
  • Ciasto drożdżowe z dynią łyżką mieszane

     FAMILY
  • Bananowe kluski z cynamonem

     FAMILY
  • Kotlety ze śledzia

     FAMILY
  • Miętowa lemoniada

     FAMILY
  • Placuszki zdrowia

     FAMILY
  • Kakaowe pierogi z dynią i twarogiem

     FAMILY
  • Pieczone kulki

     FAMILY
  • Bułki z sercem

     FAMILY
  • Twarożek z bazylią, rzodkiewką i kiełkami rzodkiewki

     FAMILY
  • Szybka konfitura z żurawiny

     FAMILY
  • Arroz con leche

     FAMILY
  • Sól ziołowa

     FAMILY
  • Kwiatowe ciasteczka

     FAMILY
  • Ciastka z suszonymi jabłkami

     FAMILY
  • Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

     FAMILY
  • Ciasto bananowe

     FAMILY
  • Pasta z cukinii i suszonych pomidorów

     FAMILY
  • Trufle orzechowe

     FAMILY
  • KOKTAJL BANANOWY Z SYROPEM KLONOWYM

     FAMILY
  • Moje Sushi-Maki

     FAMILY
  • Zielone kopytka z duszoną papryką

     FAMILY
  • Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym

     FAMILY
  • Rolada z kiwi

     FAMILY
  • Zielony bezglutenowy koktajl

     FAMILY
  • Zielone ciasteczka z rukolą

     FAMILY
  • Malinowe ciastka

     FAMILY
  • Pomarańczowe kruche ciastka

     FAMILY
  • Chleb lniany z oliwkami i papryką

     FAMILY
  • Surówka z ogórka

     FAMILY
  • Dynia pieczona na słodko

     FAMILY
  • Polędwica z marchwiowo - brukselkowym spaghetti

     FAMILY
  • Pikantna zupa krem z sałaty

     FAMILY
  • Dżem marchewkowo-pomarańczowy

     FAMILY
  • szarlotka z dynią

     FAMILY
  • Surówka brokuł z jabłkiem

     FAMILY
  • Koktajl ogórkowy z wasabi

     FAMILY
  • Pieczone ziemniaki z liściem laurowym

     FAMILY
  • Biała pasta z selera i pieczarek

     FAMILY
  • Makaron z kokosem i migdałami

     FAMILY
  • Sos miętowy po indonezyjsku

     FAMILY
  • Babeczki kokosowe z rukolą

     FAMILY
  • Azjatyckie bułeczki

     FAMILY
  • Pierogi wege

     FAMILY
  • Jesienne ciastka dyniowo-cynamonowe

     FAMILY
  • Wino - nalewka czosnkowa

     FAMILY
  • Pasta i sałatka z makreli

     FAMILY
  • Chleb z liśćmi chrzanowymi

     FAMILY
  • Mus z awokado i gruszki

     FAMILY
  • Błyskawiczna zupa z kalarepy

     FAMILY
  • Syrop buraczany

     FAMILY
  • Chleb z ziarnami

     FAMILY
  • Dżem różano-truskawkowy (szybki)

     FAMILY
  • Zupa tajska

     FAMILY
  • A'la muszle św. Jakuba

     FAMILY
  • Sernik czekoladowy z masłem orzechowym

     FAMILY
  • Ciasteczka 3D

     FAMILY
  • Ciasteczka z orzechami

     FAMILY
  • Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

     FAMILY
  • Mus czekoladowy z batata i awokado

     FAMILY
  • Puree ziemniaczane

     FAMILY
  • Ciasteczka sezamowe bez jajka

     FAMILY
  • Batony truflowe z płatków owsianych

     FAMILY
  • Kąski drobiowe z czarnym sezamie

     FAMILY
  • Buraczki w syropie klonowym z mini mozzarellą

     FAMILY
  • Lody orzechowo-bananowe

     FAMILY
  • Sałatka Miszmasz

     FAMILY
  • Sałatka z gruszką, szynką, cukinią i jagodami goji

     FAMILY
  • Lemoniada - uodporniająca na infekcjie

     FAMILY
  • Azjatyckie placki z cukinii

     FAMILY
  • Placki bananowe z malinami

     FAMILY
  • Domowa pasta maggi

     FAMILY
  • Domowe pierogi z serem i skórką pomarańczową

     FAMILY
  • Ciasteczka z aronią

     FAMILY
  • Rabarbarowiec z migdałami

     FAMILY
  • Placek z suszonymi jabłkami

     FAMILY
  • Wytrawny mus z młodych buraczków

     FAMILY
  • Roladki z cukinią, bazylią i marchewką

     FAMILY
  • Zupa krem marchewkowa z Chianti

     FAMILY
  • Egipska sałatka z pomidorów

     FAMILY
  • Wegański krem chrzanowy z chipsami buraczanymi

     FAMILY
  • Sezamomaczek

     FAMILY
  • Sernik królewski

     FAMILY
  • Kutia

     FAMILY
  • Racuchy ? 

     FAMILY
  • Fasolka w pomidorach z kaszą gryczaną

     FAMILY
  • Pasztet drobiowy z jagodami goji

     FAMILY
  • Szarlotka japońska dekorowana

     FAMILY
  • Naleśniki z twarogiem i imbirem i żurawiną

     FAMILY
  • Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków

     FAMILY
  • Dip z czerwonej kapusty z warzywami

     FAMILY
  • Kuleczki z bakaliami i owocami

     FAMILY
  • Pasztet bez pieczenia

     FAMILY
  • Porowa zapiekanka z pestkami dyni

     FAMILY
  • Kluski twarogowo - bananowe

     FAMILY
  • Sernik królewski z malinami

     FAMILY
  • Jesienny mus o smaku szarlotki z imbirem

     FAMILY
  • Chrupiące placki z cukinii i ziemniaków

     FAMILY
  • Focaccia

     FAMILY
  • Sezamowe ciastka z Tandoori Masala

     FAMILY
  • Pierogi z truskawkami

     FAMILY
  • Ogórki w miodzie

     FAMILY
  • Trufle z płatkami drożdżowymi

     FAMILY
  • Ciasto aroniowe z karobem

     FAMILY
  • Chałwa wytrawna

     FAMILY
  • Małpi chlebek z bananami

     FAMILY
  • Warzywa pieczone w ziołach tajskich

     FAMILY
  • Gruszki z ziołowym serem

     FAMILY
  • Buraczki i porzeczki w zalewie octowej

     FAMILY
  • Niedzielne wzbogacone ziemniaki do obiadu

     FAMILY
  • Sałatka obiadowa

     FAMILY
  • Jabłko zapiekane z kozim serem

     FAMILY
  • Palenie kawy

     FAMILY
  • Fasolka szparagowa inaczej

     FAMILY
  • Sałatka tajska z papryką i piersią z kaczki

     FAMILY
  • Ciasteczka Zielona figa

     FAMILY
  • Zupa szparagowa

     FAMILY
  • Pączki z burakiem ( bez cukru ) 

     FAMILY
  • Zawijańce z makiem i marchewką

     FAMILY
  • Babeczki z nasionami chia

     FAMILY
  • Dyniowa zupa mleczna z czosnkiem

     FAMILY
  • Słodki warzywniak

     FAMILY
  • Makówki

     FAMILY
  • Drożdżowe bułki z warkoczami

     FAMILY
  • Miękkie Kulki Tiramisu

     FAMILY
  • Moja kasza jaglana z kokosem

     FAMILY
  • Muffinki kokosowe z zielonym groszkiem

     FAMILY
  • Sernik bananowy

     FAMILY
  • Expresowe powidła śliwkowe z kakao na śniadanie

     FAMILY
  • Curry z brokułem i kurczakiem

     FAMILY
  • Suszone pomidory (domowe)

     FAMILY
Zobacz więcej przepisów
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Mniam. Wielkanocne słodkości
26.03.2018, godz. 14:11
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ciekawe
29.03.2018, godz. 18:48
STOPKA
STOPKA powiedział/a:
Musi być bardzo dobre.
04.05.2018, godz. 22:45
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super;)
27.01.2019, godz. 13:58
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Dziękuję, tak było bardzo smaczne :)
05.02.2019, godz. 17:36
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
śliczny
27.03.2019, godz. 12:27
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pyszny akurat na Święta
11.04.2019, godz. 13:32
Renixx
Renixx powiedział/a:
Przepyszny mazurek ;)
15.03.2020, godz. 12:30
Zimazima
Zimazima powiedział/a:
Na pewno smaczny
04.05.2020, godz. 18:44
Nikita
Nikita powiedział/a:
Apetyczne ciasto
04.05.2020, godz. 21:30
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Wygląda obłędnie
23.09.2020, godz. 10:27
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
pycha
04.02.2023, godz. 11:14
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Dziękuję.
03.11.2023, godz. 19:13

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet