GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKAz chipsami z buraka i marchewki
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
marchewki - 2 do temperowania
marynata: ząbki czosnku - 4 sztuki
sól - 1 płaska łyżeczka
olej rzepakowy - 3-4 łyżeczki
tymianek - 1 płaska łyżeczka
chipsy: buraki - 2 duże sztuki
marchewki - 2-3 średnie
olej rzepakowy - 1-1,5 łyżki
sól ziołowa
Sposób przygotowania:
Po zamarynowaniu mięso grillujemy na niewielkim ogniu ok. 5-7 minut pod pokrywką, następnie zwiększamy płomień, zdejmujemy pokrywę i grillujemy ok.2 minuty. Przewracamy mięso na drugą stronę i podpiekamy przez ok.2-3 minuty. Wtedy mięso będzie bardzo soczyste.
Podajemy z chipsami i temperowaną marchewką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.