Wytrawne ciasto-chleb z czerwoną kapustą
FAMILYRodzaj posiłku: ciasta, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 100 g
jajko - 1 szt.
jogurt naturalny - 4 łyżeczki
drożdże - 20 g
sól, pieprz, tymianek do smaku
papryczka chili ostra szczypta
czerwona kapusta - 100 - 300 g
szparagi - 4 - 5 szt.
Sposób przygotowania:
Przełamane szparagi gotujemy około 8 minut w osolonej wodzie i natychmiast schładzamy w zimnej wodzie, osuszamy.
Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przykrywamy ściereczką, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
W tym czasie bardzo drobno rozdrabniamy kapustę.
Rozdrobnioną przekładamy do wyrośniętego ciasta i dokładnie wrabiamy w ciasto.
Kawałki łodyg delikatnie mieszamy z ciastem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C, wkładamy ciasto i pieczemy około 60 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.