![Kąski drobiowe z czarnym sezamie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-03/12625-photo-main.jpg)
Kąski drobiowe z czarnym sezamie
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, strączkowe, sezam, drób
Składniki:
czarny sezam ok. - 110 g
sól, pieprz, do smaku
czosnek granulowany do smaku
Sposób przygotowania:
Potem pokroić w małe kilkucentymetrowe cząstki, lekko oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.
Sezam wysypać na płaski talerz i obtaczać w nim mięso.
Rozgrzać patelnię lekko spryskać olejem.
Mięsne kąski smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem brokuła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.