Zupa ze świeżych ogórków
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
ogórek - 370 g
cebula biała - 1/2 szt.
rosół srobiowy - 270-250 ml
pieprz biały do smaku
masło - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Następnie dokładnie rozgniatamy tłuczkiem .
Ostudzone zakrywamy folią.
Cebulę i ogórki obieramy.
Cebulę siekamy dość grubo , ogórek kroimy w plasterki, następnie na dwie lub cztery cząstki.
Na rozgrzanym maśle z oliwą szklimy cebulkę, potem dodajemy ogórek, dusimy około 5-10 minut.
Następnie zalewamy rosołem drobiowym, gotujemy ok. 10-15 minut.
Potem zupę miksujemy , dodajemy ubite ziemniaki, zagotowujemy i przyprawiam solą i pieprzem. Pieprzu tylko odrobinkę.
Wspaniała zupa krem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.