Ciastka z suszonymi jabłkami
FAMILYRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
chłodne masło 100 g
cukier 90 g
1 jajko
ok. 20 połówek orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
Ja miałam jabłka o średnim zasuszeniu.
Maję, cukier, masło i jabłka zmiksować na kruszonkę.
Dodać jajko zmiksować.
Z ciasta zrobić 2 walce, pokroić w plastry ok.2 cm grubości, lekko przygnieść i umieścić po 1 kawałku orzeszka.
Piec w 185 C około 13 - 18 minut.
Krócej pieczone będą jaśniejsze i bardziej miękkie, dłużej pieczone będą ciemniejsze i bardziej chrupiące.
Moje są ciemniejsze.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.