Egipska sałatka z pomidorów
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): afrykańska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
Dressing : 3 łyżki białego octu ( jabłkowy, z białego wina )
sok z cytryny - 2 łyżki
kolendra lub natka pietruszki
2 łyżki posiekanej dymki ( u mnie szalotka )
czosnek przeciśnięty - 1 łyżka
koper
1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego
orzechy włoskie posiekane - 30 g
sól do smaku
Kilka połówek orzechów do dekoracji
Sposób przygotowania:
Każdego pomidora ponacinaj pionowo do 3/4 jego wysokości, tak aby uzyskać kieszonki.
Zrób 6-7 nacięć na 1 pomidora.
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu z 80 ml wody.
Napełnij kieszonki w pomidorach dressingiem i udekoruj dodatkowymi orzechami włoskimi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.