Placek z suszonymi jabłkami
FAMILYRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana 40 g
olej 115 ml
cukier kokosowy 120-125 g
3 jajka
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
zmielone suszone jabłka 3 łyżki
1 jabłko
Dodatkowe informacje:
Rodzaj placka ucieranego z dwoma rodzajami jabłek.Sposób przygotowania:
Całe jajka dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Stopniowo dolewać olej, mąki wymieszane z proszkiem i mleko.
Na koniec wsypać rozdrobnione jabłka suszone, wymieszać.
Ciasto wlać do foremki.
Jabłko obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na cieście lekko je dociskając.
Ciasto piec w 170 C około 60 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.