Pieczone ziemniaki z liściem laurowym
FAMILYRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
liście laurowe - 4 sztuki
oliwa z oliwek do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
jogurt naturalny - 180 ml do smaku
Sposób przygotowania:
Do kokilek wlać oliwę włożyć ziemniaka posypać solą , suszonymi ziołami , oregano i lubczykiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 30-40 minut.
W czasie pieczenia ziemniaki można przekładać na drugą stronę i podlewać oliwą w miarę potrzeby.
Po upieczeniu wyjmujemy liść laurowy i nakładamy na ziemniaka łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy z oliwą i ziołami.
W ten sposób powstaje lekki smakowity sos.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.