![Placuszki zdrowia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-10/13225-photo-main.jpg)
Placuszki zdrowia
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, orzeszki ziemne, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane 50 g
masło orzechowa 1 łyżka 18-20 g
banan do dekoracji
syrop klonowy lub syrop z agawy
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przekładamy do blendera kielichowego i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Placki smażymy na oleju po 3 minuty z każdej strony.
Podajemy z pokrojonym bananem i syropem.
Placki możemy też usmażyć na dobrej suchej patelni.
Na zdrowie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.