Krem z buraka z kaszą manną
FAMILYRodzaj posiłku: jednogarnkowe, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, cytrusy, pszenica
Składniki:
kasza manna - 50 g
woda - 1/2 litra
ziele angielskie - 2 ziarna
liść laurowy
sok z cytryny - 2-3 łyżki
olej kokosowy - 1/2 łyżeczki
jogurt grecki - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Buraki kroimy w drobną kostkę.
Po 10 minutach wyjmujemy ziele i listek, wkładamy cząstki buraka, mieszamy do zagotowania, odstawiamy.
Całość blendujemy i doprawiamy sokiem z cytryny.
Podajemy z dodatkiem jogurtu greckiego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.