Kluski twarogowo - bananowe
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
1 dojrzały banan
1 jajko
mąka pszenna 60 g
sok z cytryny ok. 1/2 łyżeczki
Sos : cukier kokosowy lub brązowy 2-3 łyżki, ew. podprażona bułka tarta 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Na patelnię kładziemy cukier.
Masę na kluski nabieramy dużą łyżką , wkładamy do wrzącej osolonej wody i małą łyżeczką oddzielamy małe porcje klusek.
Z każdej łyżki robimy 2-3 kluseczki.
Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 2-3 minuty.
Wykładamy kluski łyżką cedzakową.
Na patelnię z cukrem wlewamy odrobinę wody z gotowania klusek..
Patelnię wstawiamy na gaz gdy cukier się rozpuści polewamy kluski i posypujemy bułką
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.