
Czerwona surówka

Rodzaj posiłku: lunchbox, przetwory, sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
młode podłużne buraki - 3-4 szt.
czerwona cebula - 2 szt.
marchew - 2 szt.
śliwki czerwone - 6-8 szt.
ocet jabłkowy - 100 ml
sok jabłkowy - 100 ml
miód - 30-25 ml
biały pieprz i sól - szczypta
Sposób przygotowania:
Ocet mieszamy z miodem i sokiem jabłkowym. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, szczyptę soli i pieprzu. Obrane buraki kroimy w cieniutkie plasterki i przekładamy do zalewy. Dodajemy ósemki śliwek, poszatkowaną kapustę i marchewkę. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.