![Sałatka buraczano-śledziowa na jaglance](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8778-photo-main.jpg)
Sałatka buraczano-śledziowa na jaglance
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: miody, ryba i owoce morza
Składniki:
burak czerwony (ugotowany) - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
płat śledziowy (solony) - 1 szt.
musztarda - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i buraki ścieramy na średnich oczkach tarki.
Wszystko przekładamy do miski, doprawiamy miodem, musztardą, pieprzem i odrobiną soli. Sałatka powinna być raczej słodkawa. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Podajemy na kaszy jaglanej, oddzielnie z kaszą jaglaną lub zmieszaną z kaszą jaglaną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.