Jesienny mus o smaku szarlotki z imbirem
FAMILYRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
banan - 1 szt.
siemię lniane - 2 łyżki
mleko - 250 ml
cynamon - 1/2 łyżeczki
imbir (proszek) szczypta
karob - 1/2 -1 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Jabłka i banana obieramy, kroimy w cząstki i od razu wkładamy do blendera. Zalewamy mlekiem z siemieniem, wkładamy posiekany imbir kandyzowany i wszystko blendujemy.
Jak powstanie w miarę jednolita masa, dodajemy cynamon, karob, imbir (proszek) i resztę mleka. Chwilę miksujemy na gładki mus.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.