![Arroz con leche](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-09/8706-photo-main.jpg)
Arroz con leche
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): hiszpańska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1200 ml
cukier - 2 łyżeczki
kora cynamonu - 1/2 szt.
skórka cytrynowa z jednej cytryny trochę
mielony cynamon trochę
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Gotyjemy na małym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszamy. Nie przykrywamy saganka.
Gdy ryż zgęstnieje i będzie miękki i kleisty, wyjmujemy korę cynamonową i laskę wanilii.
Polowę ryżu przekładamy do dwóch pucharków, posypujemy mielonym cynamonem i startą skórką cytrynową.
Na to nakładamy drugą połowę ryżu. Wierzch znów posypujemy mielonym cynamonem i startą skórką cytrynową.
Podajemy na ciepło.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.