Mrożony Fondant z awokado
FAMILYRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, orzechy wszystkie
Składniki:
banany - 2 szt.
karob - 5 łyżek
miód gryczany - 3-3,5 łyżki
ryż preparowamy mały trochę
masło do smarowania lub olej kokosowy trochę
Sposób przygotowania:
Drobno zmielone orzechy, kakao i miód dodajemy do bananów i awokado, całość miksujemy na jednolitą papkę.
Metalową tackę ( taką która wejdzie do zamrażalnika) i 4-5 metalowych obręczy smarujemy masłem, spód i boki posypujemy małym ryżem preparowanym.
Obręcze wypełniamy musem, przykrywamy folią i wstawiamy do zamrażalnika na około pół godziny. Kiedy górna warstwa będzie stabilna, deser gotowy.
Mus tak jak fondant w środku powinien być miękki ale na zewnątrz lekko zmrożony . Pycha.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.