![Szybka konfitura z żurawiny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-02/11065-photo-main.jpg)
Szybka konfitura z żurawiny
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: cytrusy
Składniki:
sok z cytryny do smaku
1 laska cynamonu
woda 1/3-1/4 szklanka
Sposób przygotowania:
Owoce dość szybko powinny pękać i puszczać soki. W tym czasie ścieramy skórkę z połowy cytryny, wyciskamy sok i dodajemy do owoców.
Gotujemy do momentu, aż odparuje większość wody.
W miarę potrzeby możemy zwiększyć ilość wody do 1/3 szklanki.
Gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do czasu wystygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.