
Deser kokosowo-karmelowy polany syropem klonowym

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier brązowy - 15 g
wiórki kokosowe - 15 g
sok z cytryny -
syrop klonowy -
migdały - 2 gołe
posypka: cukier kokosowy - 1 łyżeczka
wiórki kokosowe - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Cukier kokosowy i wiórki kokosowe mielimy z młynku do kawy. To będzie nasza pyszna posypka.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy po łyżce uprażony cukier brązowy z kokosem. Ja dodałam ok.5 łyżek. Dla lepszego smaku dodajemy sok z cytryny.
Na dno pucharka wsypujemy drobno pokruszony jeden herbatnik, nakładamy połowę masy śmietanowej, znów jeden herbatnik i masa.
Całość posypujemy kokosową posypką , środek dekorujemy gołym migdałem i polewamy syropem klonowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.