![Rabarbarowiec z migdałami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-05/14087-photo-main.jpg)
Rabarbarowiec z migdałami
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
margaryna 125 g
cukier 55 g
1/2 jajka ( lub 1 mniejsze)
śmietana 18% 2-3 łyżki (lub 3-4 łyżki przy 1 jajku )
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
szczypta soli
Mus rabarbarowy: rabarbar 1 kg, cukier 80 g
Posypka : kilkanaście obranych migdałów
Sposób przygotowania:
Rabarbar opłukać ,obrać i pokroić w 1-1,5 cm paski.
Dusić na dużym ogniu bez przykrycia około 5-8 minut. Przestudzić.
Ciasto.
Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto i równomiernie rozłożyć w formie.
Na ciasto wyłożyć mus rabarbarowy i posypać posiekanymi migdałami.
Piec w 190 C przez około 60 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.