Lemoniada - uodporniająca na infekcjie
FAMILYRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
2 łyżki miodu
1 szklanka wody
Sposób przygotowania:
Cytrynę dokładnie wyszorować pod bieżąca wodą i sparzyć.
Pół cytryny pokroić w plasterki i dodać do słoika.
Z drugiej połówki wycisnąć sok i wymieszać do ze szklanką przegotowanej wody ( max 35 C ) oraz miodem.
Płynem zalać słoik.
Przestygnięty słoik zakręcić i wstawić do lodówki na dobę.
Następnie lemoniadę przecedzić.
Pić wieczorem po 2 łyżeczki.
Po wypiciu całej lemoniady zrobić kilka tygodni przerwy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.