"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia,
jeśli tylko rozłożyć to na etapy."
Henry Ford
"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia,
jeśli tylko rozłożyć to na etapy."
Henry Ford
Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.
Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.
Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:
1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.
2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.
3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.
Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).
Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:
- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,
- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.
Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.
Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).
Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:
- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.
- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).
Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).
Jestem tu nowa i nie wiem czy mogę edytować przepis napiszę więc tutaj.
Jest to zupełnie standardowe robienie jajka w koszulce. Gotujesz w garnuszku wodę na wrzątek, dodajesz ocet dzięki któremu jajko od razu się zetnie. I sztuka polega na tym, żeby wbić jajko tak by się nie rozlało po całym garnuszku a utworzyło zbitą kulkę. W telewizji widziałam, że robią to tak, że wbijają jajko a potem łyżką tak ruszają wodą, żeby je wymodelować kulkę. Ja wbijam jajko najpierw do łyżki na zupę, a potem delikatnie wlewam do wody (ale nie za wolno bo inaczej zetnie się na łyżce).
Potem gotuję ok. 3 minuty. To już zależy jak ścięte lubi się jajko. Ja do sałatek dodaję takie w konsystencji jajka sadzonego, które po przecięci ładnie rozleje się żółtkiem. Jajko będzie miało lekki posmak octu, ale mi bardzo się to podoba i bez niego białko nie ścięło by się tak szybko. Jest to taki fajny pomysł na jako sadzone bez użycia oleju.
Mam nadzieję, że wyjaśniłam dość jasno, jak coś pytaj ;)