Danie z grilla lub z piekarnika
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: z grilla
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, grzyby, drób, nabiał krowi
Składniki:
papryka bardzo duza - 1 szt.
cukinia mała - 2 szt.
bakłażan - 1 szt.
marynata do kurczaka i warzyw:
przyprawa do grilla - 1 łyżka
kurkuma - 1/2 łyżeczki
słodka papryka - 1 łyżeczka
ostra papryka szczypta
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 4 łyżki
woda - 2 łyżki
sól (opcjonalnie) do smaku
pieczarki (ok. 0,3 kg) - 1 opakowanie
marynata do pieczarek:
masło (odrobinka dla każdej pieczarki)
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Podajemy z surówką z sałaty, jogurtu i czosnku.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.