Aksamitny krem kukurydziany
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Składniki:
pasternak - 600 g
mleczko kokosowe - 400 ml
imbir kłącze - 2 cm
kurkuma kłącze - 1 cm
papryka chii BIRD'S EYE - 1 szt.
bulion lub wywar warzywny - 2 litra
słonecznik - 5 łyżek
tymianek (opcjonalnie) kilka listków
woda - 1/2 litra
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy bulion, zawartość słoiczków z kukurydzą, pasternak, obrany imbir i kurkumę, wrzucamy jedną ostrą papryczkę. Gotujemy wszystko do miękkości pasternak ok 30 minut. Gdy jest miękki wlewamy mleczko kokosowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.