Zupa z pieczonej pietruszki i antonówki
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszKuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, pszenica, żyto
Składniki:
jabłko antonówka (miąższ) - 200 g
sól i pieprz - do smaku
cynamon - do smaku
mleczko kokosowe - 400 ml
olej z orzechów włoskich lub migdałów - trochę
woda - 500 ml
grzanki - 4 garści
Dodatkowe informacje:
To mój HIT nadchodzącej jesieni i zimy.Zupa z pieczonej pietruszki i antonówki z prażonymi orzechami włoskimi i olejem z orzecha włoskiego z cynamonem i mlekiem kokosowym. Dla tych, którzy tak jak ja nie przepadają za mlekiem kokosowym mam dobrą wiadomość - jest niewyczuwalny w zupie. Ale jeśli tak ja źle się czujcie po mleku kokosowym to polecam zrobić mleko słonecznikowe namaczając wcześniej w wodzie słonecznik chociaż na godzinę. Potem przelać wodą pestki i zmiksować ze świeżą wodą (400 ml).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.